Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sollentuna Ringette Club Minior/Ungdom

Följ

Minior/Ungdom

Följ oss för uppdateringar
Följ
Sollentuna Ringette Club
Ringette
Minior/Ungdom
Tabell
Lag M V O F P
1 Sollentuna HC flick 9 9 0 0 18
2 Järna SK flick 5 0 0 5 0
3 Kista HC/Ulriksdal SK 4 0 0 4 0

Match

Sollentuna HC flick

10 - 4
Sollentunavallen
27 januari 2013
18:30

Kista HC/Ulriksdal SK

Referat

Referat: Sollentuna HC flick - Kista HC/Ulriksdal SK

En ”nybörjarmålvakt” med nya skridskosnören, en hel del färska tjejer på ovana platser och…inte minst… ”Carina” som uppladdningsmusik?! Med dessa förutsättningar var den stora frågan innan matchen mot Kista/Ulriksdal..hur skulle detta egentligen sluta?

Facit skulle visa följande svar: Jotack, alldeles utmärkt faktiskt.

Med spelare som Maggy, Andrea, Maja och Disa saknade i laguppställningen var det dags för andra tjejer att ta för sig ordentligt ute på isen. Nio utespelare innebar att hemmalaget fick gå runt på tre backar och sex forwards. Magda, som vaktat kassen med den äran under säsongen, fick målvaktsledigt när storasyster Hilda drog på sig utrustningen och trängde på sig korvskinnet till tröja. Magda fick istället spela både back och forward under matchen.

Ellen L, som spelat tigerliga tidigare under dagen, visade att hon minsann hade krut kvar i benen när hon gjorde en stark debut i flicklaget och visade att hon definitivt kan ta sig an lite större uppgifter.

Med den sedvanliga uppvärmningen avklarad ute på isen, där halvslapp skridskoåkning blev desto rappare efter någorlunda skarpa rapphetsuppmaningar från coach Stefan och Tommy i båset, var det dags för ännu en uppmaning. Förvirrade tjejer åkte nämligen omkring här och var utan en tanke på en så viktig sak som uppladdningsramsan framför kassen.
Båsets uppmanarduo uppmanade således samtliga rödtröjade spelare att samlas runt sin egen Henrik ”Hilda” Lundkvist, där ramsan sjöngs igenom och efter visst rabalder bland tjejerna om platser, byten, positioner, hur, när, med vem och varför och var så var det dags för avslag.

Ett visst rabalder avlöstes av…ett visst rabalder när spelet drog igång. Nog märktes det att ett antal spelare hamnat på nya positioner och visst var det något jämnare spelfördelning jämfört med tidigare matcher. Perfekt med andra ord och Hilda fick känna på ringen både en och två gånger när Kista/USK var på besök i SHCs försvarszon.
Det var ganska stökigt spelmässigt och nog har vi sett lite rappare skridskoåkning?
Nåväl, när det inledande rabaldret lagt sig så blev spelet så småningom allt bättre.

Innan matchstart hade tränarna tryckt på att visa upp ett fint passningsspel över banan, vilket vi emellanåt fick se prov på. Passningar som dessutom inte helt sällan hamnade vid Jossans klubba och unga fröken Jobs var inte sen att prickskjuta in ringen i motståndarmålet. Hann hon pricka in fem eller sex mål under matchen?

Centrarna Annika och Michelle kämpade föredömligt, både offensivt och defensivt matchen igenom. ”Nya” backarna Magda/Kajsa och Alma hittade in i sina nya positioner allt bättre, fint uppbackade av den i sammanhanget rutinerade backmormorn Nelly, även om man då och då tog fram de gamla forwardsinstinkterna och följde ordspråket ”full fart framåt” men skippade det uppföljande ”håll tätt bakåt”. Ett offensivt tänk genomsyrade spelet överlag, vilket emellanåt bjöd på luckor bakåt och en storspelande målvakt fick till slut se sig släppa in fyra mål, trots de färgstarka skridskosnörena.

På forwardspositionerna kämpade spjutspetsarna Ellen G, Ellen L, Kajsa/Magda och Jossan och när 2x15 minuter var spelade stod SHC som segrare med slutresultatet 10-4 att läsa på tavlan.

Efter matchen kunde vi konstatera att det fanns en hel del bra saker att ta med sig. Inte minst entusiasmen, glädjen och den positiva andan i gänget.
Men säg den tränare som inte hittar saker att förbättra? Givetvis fann vi ännu ett antal nya lärdomar att nöta på framöver. Passningsspelet ska bli ännu bättre, skridskoåkningen ska bli ännu rappare och positionsspelet ska bli ännu vassare. Hm…tja, ungefär de saker som vi brukar konstatera inför varje träningspass helt enkelt. :)

Sammanfattat av
Tommy Nordin
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Alma Lindqvist 1 0
Andrea Väätänen 1 0
Ellen Granath 1 0
Josefin Jobs 1 0
Kajsa Remaeus 1 0
Magda Sandgren 1 0
Maja Andersson 1 0
Michelle Chmil 1 0
Nelly Nordin 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

sön 2 dec 2012, 15:00 Kista HC/Ulriksdal SK - Sollentuna HC flick 1 - 19
lör 16 feb 2013, 15:00 Sollentuna HC flick - Kista HC/Ulriksdal SK 14 - 0
mån 18 feb 2013, 19:00 Kista HC/Ulriksdal SK - Sollentuna HC flick 2 - 7